Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=ngkK4ImcCYc

7 Belangrijke tips om de beste DJ voor jullie feest te vinden!

Helaas kan het niet elke dag feest zijn. Maar wanneer we dan een feest organiseren, willen we het goed doen! Er zijn bij het organiseren van een feest natuurlijk vier belangrijke ingrediënten: een goede locatie, leuke mensen, onbeperkt drinken en natuurlijk een goede dj om te zorgen dat het geen slaapverwekkend feest wordt.

Gelukkig wonen we in Nederland, waar absoluut geen gebrek aan goede dj’s is. Alleen al in de top-10 lijst van de beste dj’s wereldwijd staan maar liefst vijf Nederlandse namen!

Gezien het feit dat je niet dagelijks een dj boekt, en er waarschijnlijk geen dj op de wereld te vinden is die over zichzelf zal vertellen dat hij geen goede dj is, hieronder een aantal tips waarop je kunt letten bij jullie zoektocht naar de juiste persoon.

1: Bedenk het doel van het feest!

Wat voor feest is het? Wie is je doelgroep? En wat verwachten deze mensen en jijzelf van de sfeer? Allemaal vragen die belangrijk zijn om voorafgaand aan de zoektocht naar de beste dj aan jezelf te stellen. Let bijvoorbeeld op wat de gemiddelde leeftijd van het publiek is, is er een bepaald thema en moet het een knalfeest worden of is het een rustige borrel waar de dj een informele sfeer moet creëren.

2: Ga voor een serieuze partner i.p.v. de zolderkamer hobbyist!

Er is bijna altijd wel iemand in je omgeving die roept ‘Ik ben dj en kan dat wel verzorgen!’ De ervaring leert echter dat het in de praktijk vaak anders gaat dan gehoopt. Goede voorbeelden zijn: er wordt last minute afgebeld aangezien er ergens anders meer verdiend kan worden. Of hij had niet verteld dat hij maar één muziekstijl kon draaien en daar veertig nummers van heeft waardoor je die avond drie keer hetzelfde nummer voorbij hoort komen. Zeer onwenselijk en een goede reden om voor een serieuze partner te gaan die ervaring heeft in het vak! ‘Maar waar vind ik deze goede partner dan?’ zien we je al denken. Try Google!

3: Een kwestie van gevoel…

Druk aan het speuren op internet? Ga dan op je gevoel af! Let er bijvoorbeeld op of de website je aanspreekt en of het er professioneel uitziet. Spreekt iets je aan, vraag dan naar de mogelijkheden en kijk of iemand snel reageert en je aanvraag serieus neemt. Wanneer je een standaard mail krijgt met een doorsnee offerte of brochure, weet je dat je er niet één-op-één geantwoord wordt.

4: De kennismaking

Je hebt online een keuze gemaakt en één of wellicht meerdere offertes aangevraagd. Er zal nu op een bepaalde manier contact gaan komen tussen jou en de dj. Dit kan via mail, telefoon of een persoonlijke ontmoeting. Ga hierbij na of jij dit als prettig ervaart. Begrijpt hij wat jij wil, of heeft hij het er alleen maar over dat hijzelf de allerbeste is? Je moet er wel een goed gevoel bij hebben, jullie moeten immers nog samen een feestje bouwen…

5: Wat zeggen anderen?

Ondanks dat je al een goed gevoel hebt bij de uitstraling van het bedrijf, de omschrijving en wellicht ook bij een gesprek wat jullie gehad hebben is het belangrijk om de kwaliteit nog even te controleren. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden waar tegenwoordig recensies geplaatst worden, zodat je niet alleen op de goede verkooppraatjes af hoeft te gaan maar ook de mening van eerdere klanten terug kunt lezen! Een belangrijke factor om een goed inzicht te krijgen of het wel echt zo goed is als er wordt beloofd.

6: The finishing touch!

Kies voor een partner die alles in eigen beheer heeft. Een dj kan hierdoor alle elementen die bijdragen aan een mooi feest zelf makkelijker afstellen, zodat dit in de kwaliteit naar voren komt. Wanneer er een externe partij komt om de apparatuur te plaatsen zal deze het installeren en weer weggaan, waardoor de dj op zichzelf aangewezen is mocht het geluid niet goed zijn of hij de verlichting niet helemaal snapt. Ook voorkom je op deze manier voor een groot deel dat er technische problemen ontstaan, gezien de dj zelf het materiaal levert en exact weet hoe en wat. Minder risico en vaak nog voordeliger ook!

7: Partytime!

Het feest komt dichterbij en je hebt de juiste dj gevonden! Spreek een week voorafgaand aan het feest nog eenmaal al jouw wensen, de opbouwtijden, etc door zodat er zeker geen twijfels meer zijn. Alles is nu besproken met elkaar en de dj weet wat hem te doen staat: Een knalfeest neerzetten!

 

Artistic Productions is landelijk actief. Dit betekend dat je ons niet alleen in de regio van ons hoofdkantoor in Zoetermeer tegen zult komen, maar ook in andere delen van het land zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, Breda, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Apeldoorn en Amersfoort. Als jullie zorgen voor goede zin, zorgen wij voor de rest!

Vraag hier vrijblijvend naar de mogelijkheden van Artistic Productions!

Stel je eigen show samen

Ontvang binnen een aantal minuten een offerte.

Stel samen


Aanbod Artistic L!VE

Artistic L!VE
Show
Artistic L!VE
Exclusive Show
Artistic L!VE
Band
L!VE ON STAGE
Artistic L!VE
Piano Show
L!VE Piano
Exclusive Show

We Create, You Celebrate

Hoe kunnen we je verder helpen?

Seran van Wijk

Client director