24/7 bereikbaar 365 dagen per jaar

De experts van HC Glasservice zijn altijd bereikbaar.

Gehard glas

Bij HC Glasservice, uw glasspecialist kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment beglazing en glasproducten. Wist u dat er niet alleen verschillende soorten glas zijn, denk bijvoorbeeld aan enkel en dubbel glas, maar dat het ook mogelijk is om verschillende eigenschappen aan te brengen in glas?

Zo ontstaat er een glasplaat die volledig aansluit op uw unieke situatie en specifieke wensen. Omdat wij ook nog eens gebruik kunnen maken van onze eigen slijperij is bijna niets te gek en zijn de mogelijkheden werkelijk oneindig!

Gehard glas is een van de eigenschappen waardoor beglazing nog functioneler wordt. Maar wat is gehard glas nu eigenlijk en wanneer is het functioneel om gehard glas toe te passen?

Gehard glas is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes en kan worden gecombineerd met andere functionele toepassingen. De verhitting heeft geen invloed op de originele eigenschappen van de glasplaat. Transparantie en lichtinval worden hierdoor dus niet beïnvloedt. Na de thermische behandeling is het echter niet meer mogelijk om de glasplaat te snijden of anders te bewerken.

Gehard glas wordt gebruikt voor uiteenlopende toepassingen; van bushokjes tot tafelbladen. Benieuwd hoe gehard glas uw woning of bedrijf veiliger kan maken? Neem dan contact op met een van onze ervaren medewerkers voor een uitgebreid adviesgesprek. Graag bespreken wij met u alle mogelijkheden en maken we geheel vrijblijvend een offerte voor u op. Bel ons nu!

Gehard glas ondergaat een speciale behandeling waardoor het zijn specifieke eigenschappen verkrijgt. Glasplaten worden verhit tot minimaal 600˚C en daarna snel afgekoeld waardoor er een enorme spanning ontstaat in de glasplaat. Hierdoor wordt het glas 5x sterker dan onbehandeld glas en is beter bestand tegen temperatuurverschil. Mocht dit sterke glas toch breken dan valt het in heel veel kleine stukjes uit elkaar. Deze kleine stukjes glas hebben geen scherpe randen waardoor de kans op verwonding aanzienlijk wordt verkleind.  Wel zo veilig!

Gecertificeerd VCA-GBO

Uitmuntende deskundigheid

Grote expertise 30 jaar ervaring

Samenwerking met aannemers

Klik hiernaast om direct een offerte aan te vragen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken.

© 2024 hcglasservice.nl | SEO, Webdesign en zoekmachine optimalisatie door full service online marketing bureau Rubix Creative Agency