24/7 bereikbaar 365 dagen per jaar

De experts van HC Glasservice zijn altijd bereikbaar.

Isolatieglas

U heeft vast wel eens gehoord van enkel glas en dubbel glas. Een andere naam voor dubbelglas is ook wel isolatieglas of thermopane. Isolatieglas biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van enkelglas

Als gevolg hiervan wordt er in nieuwbouwprojecten uitsluitend gebruik gemaakt van isolatieglas.

Maar wat is isolatieglas nu eigenlijk? Isolatieglas is opgemaakt uit een binnen en een buitenruit. Deze twee ruiten worden door een zogenaamde afstandhouder uit elkaar gehouden waardoor er een luchtspouw ontstaat. Deze spouw wordt gevuld (met droge lucht of gas, afhankelijk van het soort isolatiegas) waardoor de warmteweerstand wordt verhoogd en er veel minder warmteverlies is dan bij enkel glas.

Doordat isolatieglas dus veel minder warmteverlies met zich meebrengt is het vervangen van enkel glas door isolatieglas een veelgebruikte manier om energiekosten te drukken. Doordat de warmte minder snel verloren gaat, en uw woning of bedrijfspand dus langer warm blijft, hoeft u minder gebruik te maken van de verwarming. Dit bespaart niet alleen een hoop kosten maar is ook nog eens goed voor natuur en milieu.  Wanneer u dus voor isolatieglas kiest is dit niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook goed voor de wereld om u heen!

Er zijn verschillende soorten isolatieglas beschikbaar. Alle soorten isolatieglas bestaan uit 2 glasplaten met daartussen een luchtspouw. Deze spouw kan op verschillende manieren worden opgevuld. Bijvoorbeeld met lucht, met gas of zelfs met een 3e glasplaat! De mate van isolatie wordt bepaald door de keuze van de opvulling van de spouw.

Benieuwd welk soort isolatieglas het beste bij uw pand en uw wensen past? Neem dan snel contact op met een van onze ervaren medewerkers. Zijn gaan graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor u op. Bel ons nu!

Gecertificeerd VCA-GBO

Uitmuntende deskundigheid

Grote expertise 30 jaar ervaring

Samenwerking met aannemers

Klik hiernaast om direct een offerte aan te vragen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken.

© 2024 hcglasservice.nl | SEO, Webdesign en zoekmachine optimalisatie door full service online marketing bureau Rubix Creative Agency